Konečne som skúsila, ako už mnohí predo mnou... je to teraz asi moderné... upiecť vlastný chlieb. Na prvotinu nedopadol najhoršie, ale určite pár vecí ešte pozmením. Robila som ho z dvoch tretín z celozrnej múky a nasypala do neho vlašské orechy. Piekla som ho podľa receptu, ale mám pocit, že "vďaka" tej celozrnej múke má tuhšiu kôrku. Nabudúce teda skúsim klasickú verziu a uvidíme, či to bude lepšie.
Okrem toho som v piatok upiekla skvelé šatôčky z tvarohového cesta, plnené povidlami a tvarohom. Najlepšie boli ešte teplé, ale i vychladnuté mali večer na návšteve u susedov úspech.
V sobotu mal manžel meniny a tak som mu hneď ráno upiekla úžasnú, veľmi chutnú mrkvovú tortičku a radosť sme mali všetci :) Večeru sme si dali v reštaurácii, kde nám pripravili úžasné steaky, mňam!
No a v nedeľu som maškrtenie zavŕšila úžasným kančím mäsom na šípkovej omáčke s domácim hrnčekovým perníkovým knedlíkom. Mäso som macerovala 4 dni a celý proces varenia bol nesmierne zdĺhavý, ale výsledok za to každopádne stál. Pozvali sme na obed i bratranca s rodinou a jedlo zmizlo tak rýchlo, že som ho ani nestihla vyfotiť. Ak by mal niekto chuť si to skúsiť, bola to kombinácia týchto dvoch receptov: tohoto a knedlík odtiaľto.
Teraz by to chcelo nejaké tipy na rýchlu superdiétu ;)