neděle 1. dubna 2012

Nedeľné domáce Tiramisu

Recept:

5 vajec (žĺtka a bielka oddeliť)
2x balenie resp. 500 dkg mascarpone (dala som od českej firmy Italat)
5-8 lyžíc múčkového cukru
jedna šľahačka
šálka sinlnej kávy
amaretto (cvrkla som len od oka, ale mali by byť tak dve štamperle)
cukrárske piškoty podlhovasté (najlepšie sú zn. Savoiardi, v ČR predáva Interšpar)
kakao

Vymiešame žĺtka s cukrom. Postupne vmixujeme mascarpone. V inej nádobe vymiešame bielka so štipkou soli do tuha. V ďalšej nádobe zase šľahačku. Bielka zľahka primiešame do žĺtkovo-mascarpone zmesy a pridáme i šľahačku.
Amaretto nalejeme do kávy a namáčame piškoty. Musí sa to robiť rýchlo, aby piškoty nenasali príliš a neboli veľmi mokré. Takže len šup-šup z jednej strany, z druhej strany a ukladať na dno tortovej nádoby (ak máte takú klasickú rozopínaciu ako ja, je lepšie vystlať ju potravinárskou fóliou, aby káva z piškot nevytiekla). Na túto vrstvu príde vrstva krému, potom znovu namáčané piškoty a na vrch zase vrstva krému. Na noc šup do chladničky a kakao odporúčam poprášiť cez sítko až pred podávaním.
Dobrú chuť!


6 komentářů:

  1. Aaaach! Podává se u vás, nebo kam mám dorazit? :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, doraz, práve prišla i suseda, tak ideme podávať ďalšie kolo. Odložím Ti, hej? ;)

      Vymazat
    2. Kdyby to nebylo tak daleko, jsem tam hned! :-) Dnes se aspoň pokochám fotečkama :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to velice lákavě..hned bych si dala

    OdpovědětVymazat
  3. U Vás se, vidím, každý týden sladké:-) Ale vypadá božsky, já dělám takové tiramisu po česku a to můžu i já, s tvarohem, zakysanou smetanou, jen lehce sladké a hodně hořkého kakaa-mňam!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, tak toto milujem !Vydarené fotky :)

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...